Flere registrerte brukere minsker sjansen for nett troll.

Nett troll, altså brukere som kun lager kvalme i diskusjonsforum og på internett generelt, er et voksende problem. Heldigvis er det mange enkle løsninger. Et av de viktigste er å bruke tjenester som krever at man må registrere seg selv, slik som Neswer. Hos newser må alle etter hvert inn på siden: registrert deg her før de kan delta mer effektivt. Dette sikrer en større ansvarliggjøring av debattantene. For alle vet hva som skjer med et troll når det blir utsatt for sollys? Det sprekker.

 

Ulempen er selvsagt at dette forandrer internett. Det blir vanskeligere å være anonym på nettet, noe som i sin tid var en av de store fordelen med denne kommunikasjonskanalen. Man behøvde ikke å tenke over om man var lærer eller statsminister eller uteligger. Alle hadde en stemme og i utgangspunktet ble man vurdert likt.

 

Selv om de av oss som var aktiv i mer anonyme fora i internettets spede begynnelse kanskje lengter litt tilbake, så er gjennomsiktigheten bare et pluss. Det er enklere for folk å delta i samfunnsdebatten, på en legitim måte, uavhengig av geografisk beliggenhet. Så alt i alt må det sies å være et pluss, selv om man innimellom kan lengte litt tilbake til anonymitetens dager.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>